Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës administroj
administroj:

administr/ój kal., -óva, -úar drejtoj punën në një fushë të ekonomisë, të kulturës etj.; kujdesem për një sipërmarrje a për një pasuri, e qeveris, e mbarështoj a e përdor; menazhoj. / pës. administróhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
menazhoj
Të ngjashme:
administrim:

administrím,-i m. veprimi sipas foljes; menazhim: administrimi i fondeve.