Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aderues
aderues:

aderúes,-e mb., edhe si em., që aderon në një parti etj.

Të ngjashme:
derues:

derúes,-i m. sh. -(it) lypës.

deruese:

derúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

acarues:

acarúes,-e mb. që të acaron: zhurmë acaruese.

admirues:

admirúes,-i m. sh. -(it) ai që admiron dikë a diçka: admirues i pikturës.

adhurues:

adhurúes,-i m. sh. -(it) ai që adhuron: adhurues i artit.