Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës adaptueshem
adaptueshëm:

adaptúesh/ëm (i), -me (e) mb. libr. që mund të përshtatet; kund. i paadaptueshëm.

Antonime:
i paadaptueshëm
Të ngjashme:
datueshëm:

datúesh/ëm (i), -me (e) mb. që mund të datohet: mbishkrime të datueshme.