Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës adaptues
adaptues:

adaptúes,-i m. sh. -(it), edhe si mb., libr. përshtatës.

Sinonime / Të përafërta:
përshtatës
Të ngjashme:
adoptues:

adoptúes,-i m. sh. -(it), edhe si mb., drejt. birësues.

adaptuar:

adaptúar (i, e) mb. i përshtatur.

daltues:

daltúes,-i m. sh. -(it) ai që punon me daltë.

zaptues:

zaptúes,-e mb., edhe si em., pushtues: zaptuesit e huaj.

datues:

datúes,-e mb. që përcakton a që shënon datën.