Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës acik
açik:

açík ndajf. bised. haptas; qartë: ia tha açik.

Sinonime / Të përafërta:
haptas
qartë
Të ngjashme:
acid:

acíd,-i m. sh. -e(t) kim. thartor: acid sulfurik.

acid:

acíd,-e mb. thartor: toka acide.

cik:

ci/k,-kuI m. sh. -qe(t) 1. buza e një ene, e një thesi etj.: cikcik buzë më buzë, plot e përplot. 2. fig. vlugu, kulmi, pisku: ciku i dimrit (i verës); në cik të vapës; në cik të rinisë.

cik:

cik,-uII m. hirra e kosit a e djathit të njomë; llurbë: ciku i verës.

cik:

cik kal., -a, -ur prek lehtë; cek. / pës. cíket.