Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës acidoj
acidoj:

acid/ój kal., -óva, -úar kim. thartoj. / pës. acidóhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
thartoj
Të ngjashme:
acaroj:

acar/ój kal., -óva, -úar e bëj më të nderë, e tendos; e keqësoj, e pezmatoj: ma acaroi plagën; i acaruan fjalët.

aludoj:

alud/ój jokal., -óva, -úar libr. e hedh fjalën për dikë a për diçka, bëj aluzion. / pës. aludóhet v. III.

amidon:

amidón,-i m. kim. lëndë organike, zakonisht në farat e drithërave, në patatet etj., që nxirret si niseshte.

asisoj:

asisój përem. bised. i atillë: asisoj njeriu.

asisoj:

asisój ndajf. bised. në atë mënyrë; ashtu: nuk ndreqet asisoj.