Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës acid
acid:

acíd,-i m. sh. -e(t) kim. thartor: acid sulfurik.

acid:

acíd,-e mb. thartor: toka acide.

Sinonime / Të përafërta:
thartor
Të ngjashme:
açik:

açík ndajf. bised. haptas; qartë: ia tha açik.

abis:

abís,-i m. sh. -e(t) libr. humnerë.

acar:

acár,-i m. sh. 1. të ftohtë i madh, i thatë e me ngrica: bën acar. 2. fig. ashpërsi, vrazhdësi, zemërim; acari.

acidoj:

acid/ój kal., -óva, -úar kim. thartoj. / pës. acidóhet v. III.