Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës acetilen
acetilen:

acetilén,-i m. kim. gaz pa ngjyrë, i përbërë nga karboni e hidrogjeni: llambë me acetilen.