Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës acetik
acetik:

acétik,-e mb. kim. uthullor: acid acetik.

Sinonime / Të përafërta:
uthullor
Të ngjashme:
aceton:

acetón,-i m. kim. lëng pa ngjyrë e me erë të fortë, që përdoret për prodhimin e lëndëve shpërthyese, si tretës etj.

arktik:

arktík,-e mb. gjeogr. që lidhet me Arktikun, i Arktikut: akullnajat arktike.

asketik:

asketík,-e mb. që lidhet me asketin a me asketizmin, i asketit: jetë asketike; fytyrë asketike.

azotik:

azotík,-e mb. kim. që përmban azot: pleh azotik.

patetik:

patetík,-e mb. libr. që përshkohet nga patosi; që bëhet me zjarr të madh: fjalë (thirrje) patetike.