Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abuziv
abuziv:

abuzív,-e mb. libr. abuzues: veprim abuziv.

Sinonime / Të përafërta:
abuzues
Të ngjashme:
abuzim:

abuzím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: abuzim i detyrës; abuzim në pije.

abuzoj:

abuz/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar shpërdoroj një të drejtë, një mundësi etj.; e teproj. / pës. abuzóhet v. III.