Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abstraksionizem
abstraksionizëm:

abstraksioníz/ëm,-mi m. art. rrymë që synon t’i paraqitë sendet nëpërmjet vijash, njollash a figurash, të cilat japin idenë për to.

Sinonime / Të përafërta:
art
Të ngjashme:
obstruksionizëm:

obstruksioníz/ëm,-mi m. libr. formë e luftës politike për të kundërshtuar e për të penguar zgjidhjen e një çështjeje në parlament, duke mbajtur fjalime të gjata, duke bërë zhurmë për ndërprerjen dhe shtyrjen e punimeve, duke mos marrë pjesë në to etj.; taktika e kësaj lufte për të kundërshtuar e për të penguar zgjidhjen e një çështjeje.