Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës abstraksionist
abstraksionist:

abstraksioníst,-e mb., edhe si em., art. që ndjek a që zbaton abstraksionizmin: pikturë abstraksioniste.

Të ngjashme:
obstruksionist:

obstruksioníst,-i m. sh. -ë(t) libr. ai që vepron me obstruksionizëm.