Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abstraksion
abstraksion:

abstraksión,-i m. sh. -e(t) logj. përgjithësim mendor i tipareve thelbësore të një klase sendesh, duke u larguar nga tiparet konkrete, abstraktim: abstraksion shkencor.

Sinonime / Të përafërta:
abstraktim