Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abside
absidë:

absíd/ë,-a f. sh. -a(t) arkit. kungore.

Sinonime / Të përafërta:
kungore
Të ngjashme:
bide:

bidé,-ja f. sh. -(të) vaskë e vogël e vendosur në nevojtore për t’u larë poshtë (kryesisht për gratë).

abshisë:

abshís/ë,-a f. sh. -a(t) mat. njëra nga koordinatat që përcaktojnë vendin e një pike në një rrafsh (tjetra: ordinatë).