Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës absidë
absidë:

absíd/ë,-a f. sh. -a(t) arkit. kungore.

Të ngjashme:
abshisë:

abshís/ë,-a f. sh. -a(t) mat. njëra nga koordinatat që përcaktojnë vendin e një pike në një rrafsh (tjetra: ordinatë).