Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abortar
abortar:

abortár,-i m. sh. -ë(t) mjek. dështimore.

Sinonime / Të përafërta:
dështimore
Të ngjashme:
abortuar:

abortúar (i, e) mb. i dështuar.

abortoj:

abort/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar mjek. dështoj. / pës. abortóhet v. III.

adërtar:

adërtár,-i m. sh. -ë(t) bised. ai që thotë gjepura; shakaxhi, hokatar.

habertar:

habertár,-e mb., edhe si em., bised. lajmëtar.

oborrtar:

oborrtár,-i m. sh. -ë(t) 1. ai që bën pjesë në rrethin e ngushtë të njerëzve të një monarku. 2. fig. ai që sillet me oborrësi.