Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abonoj
abonoj:

abon/ój kal., -óva, -úar pajtoj (në një gazetë etj.).

Të ngjashme:
abanoz:

abanóz,-i m. bot. dru i vendeve të nxehta, me lëndë të fortë: abanoz i zi (i kuq); tryezë abanozi.

abortoj:

abort/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar mjek. dështoj. / pës. abortóhet v. III.

abrogoj:

abrog/ój kal., -óva, -úar drejt. shfuqizoj. / pës. abrogóhet v. III.

abuzoj:

abuz/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar shpërdoroj një të drejtë, një mundësi etj.; e teproj. / pës. abuzóhet v. III.

klonoj:

klon/ój kal., -óva, -úar riprodhoj në mënyrë artificiale, pa kryer marrëdhënie seksuale me dikë. / pës. klonóhet v. III.