Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abis
abis:

abís,-i m. sh. -e(t) libr. humnerë.

Sinonime / Të përafërta:
humnerë
Të ngjashme:
bis:

bis pasth. thirrje për të përsëritur një këngë, një interpretim etj.

abat:

abát,-i m. sh. -ë(t) fet. i pari i një abacie; prift katolik.

abdes:

abdés,-i m. fet. riti i larjes së duarve, të këmbëve e të fytyrës nga myslimanët para lutjeve: marr avdes.

acid:

acíd,-i m. sh. -e(t) kim. thartor: acid sulfurik.

açik:

açík ndajf. bised. haptas; qartë: ia tha açik.