Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abetare
abetare:

abetár/e,-ja f. sh. -e(t) libër fillestar për të mësuar shkrim e këndim: abetarja e gjuhës shqipe.

Të ngjashme:
betare:

betár,-e, -ja f. sh. -e(t).

anëtare:

anëtár,-e, -ja f. sh. -e(t).

afetari:

afetarí,-a f. të qenët afetar.

fletare:

fletár/e,-ja f. sh. -e(t) rrotë me disa fletë (në mulli ose në dingën e barutit), që rrotullohet nga uji.

gazetare:

gazetár,-e, -ja f. sh. -e(t).