Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abdikoj
abdikoj:

abdik/ój jokal., -óva, -úar libr. heq dorë nga pushteti mbretëror.

Të ngjashme:
dedikoj:

dedik/ój kal., -óva, -úar (me trajtë të shkurtër përemërore) libr. i kushtoj.

fabrikoj:

fabrik/ój kal., -óva, -úar 1. vjet. prodhoj në fabrikë. 2. fig. bëj diçka në sasi të madhe e me cilësi të dobët; keq. trilloj. / pës. fabrikóhet v. III.

abdikim:

abdikím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

ndikoj:

ndik/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III vepron mbi diçka dhe i sjell ndryshime ose i lë gjurmë: ndikon klima; faktorë që ndikojnë në rritjen ekonomike. 2. edhe kal., veproj mbi dikë për ta bërë që të mendojë a të sillet ndryshe: ndikon për të mirë (për të keq). / pës. ndikóhem.

dikoj:

dik/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III. derdhet (uji etj.); pikon; rrjedh: dikon djersa. 2. kal. derdh diçka pak e nga pak, derdh pika-pika.