Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abazhur
abazhur:

abazhúr,-i m. sh. -ë(t) mjet ndriçimi me llambë elektrike dhe me mbulesë qelqi, metali etj. mbi një mbështetëse a i varur.

Të ngjashme:
zbathur:

zbáthur ndajf. pa këpucë e pa çorape, me këmbë të zbathura; kund. mbathur: ecte zbathur.

mbathur:

mbáthur (i, e) mb. që është mbathur: fëmijë të veshur e të mbathur; kalë i mbathur; rrugë e mbathur rrugë e shtruar (me kalldrëm).

zbathur:

zbáthur (i, e) mb. që është zbathur.

zbathur:

zbáthur,-it (të) as. zbathje.

azhur:

azhúr,-i m. sh. -e(t) urjezë: perde me azhure.