Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës abanoz
abanoz:

abanóz,-i m. bot. dru i vendeve të nxehta, me lëndë të fortë: abanoz i zi (i kuq); tryezë abanozi.

Të ngjashme:
abonoj:

abon/ój kal., -óva, -úar pajtoj (në një gazetë etj.).

kavanoz:

kavanóz,-i m. sh. -a(t) enë e rrumbullakët qelqi, ku ruhen ushqime të konservuara: kavanoz me mjaltë (me reçel).

banoj:

ban/ój kal., -óva, -úar jetoj në një shtëpi, në një qytet etj.; kam ndenjën: banon në fshat (tek i vëllai); ku banoni?

banor:

banór,-i m. sh. -ë(t) ai që banon diku, banues; vendës: banorët e lagjes; banorët e pyllit kafshët e shpendët e pyllit.