Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës açik
açik:

açík ndajf. bised. haptas; qartë: ia tha açik.

Sinonime / Të përafërta:
haptas
qartë
Të ngjashme:
kaçik:

kaçík,-u m. sh. -ë(t) 1. gjel i ri që sapo ka filluar të këndojë; zog pule. 2. kërciri i këmbës.

çik:

çik,-u m. sh. -a(t) fjalë e thënë me thumb ose veprim për të ngacmuar dikë, që të ndeshet a të matet për diçka; shkas; ngacmim: flet me çik; i hodhi (kërkon) çik.

çik:

çikI kal., -a, -ur cek: mos e çik;

çik:

çikII kal., -a, -ur bëj çika-çika; grij.

abis:

abís,-i m. sh. -e(t) libr. humnerë.