Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës unak
unak:

unák,-u m. sh. -ë(t) urës.

Të ngjashme:
anak:

anák,-e mb., edhe si em., anëcak.

çunak:

çunák,-u m. sh. -ë(t), edhe fig., mospërf. bised. çun i vogël, çilimi, kalama: punë çunakësh.

unik:

uník,-e mb. 1. që është vetëm një; i vetëm; që takohet shumë rrallë: rast unik. 2. i njëjtë, i njësuar: çmime unike; mendim unik. 3. që përbën një të tërë të pandarë, i bashkuar; i përqendruar në një drejtim të vetëm: front unik; shtet unik.

anaç:

anáç,-e mb., edhe si em., që i shmanget punës, bishtnues; hileqar, dredharak.

anas:

ánas,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vendës, rrënjës; kund. ardhës: fiset anase.