Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çalas
çalas:

çálas (çálazi) ndajf. çalthi.

Sinonime / Të përafërta:
çalthi
Të ngjashme:
kalas:

kálas ndajf. kalthi: ecte kalas.

malas:

málas,-i m. sh. -(it) malësor.

palas:

pálas (pálazi) ndajf. më dysh a më tresh; shtrirë njëri mbi tjetrin: i vuri rrobat palas.

valas:

válas ndajf. duke u grindur; shumë keq, si macja me miun: shkonin valas.

çalan:

çalán,-e mb., edhe si em., i çalë.