Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çalan
çalan:

çalán,-e mb., edhe si em., i çalë.

Të ngjashme:
galan:

galán,-e mb., edhe si em., me qimen të zeza, i zi (për bagëtitë): dash galan.

çalas:

çálas (çálazi) ndajf. çalthi.

bacan:

bacán,-i m. sh. -ë(t) 1. dash me turi të bardhë. 2. fig. djalë i urtë.

capan:

capá/n,-ni m. sh. -j(të) 1. capë e madhe; capë. 2. litari i samarit që lidh barrën.

caran:

cará/n,-ni m. sh. -nj(të) guri i vatrës; gur i madh e i ngulur diku: zuri caran.n zuri qoshen e vatrës; iu shkimtë caran.! (mallk.) iu shoftë vatra!; rrinte si caran.