Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakth
çakth:

çakth,-i m. sh. -a(t) zool. qukapik.

Sinonime / Të përafërta:
qukapik
Të ngjashme:
makth:

makth,-iI m. bot. bimë e ngjashme me trëndelinën, që bën lule me erë si të mjaltit.

makth:

makth,-iII m. anat. shtrat, makrosë.

makth:

makth,-iIII m. sh. -e(t) 1. ankth. 2. mit. figurë e përrallave, e përfytyruar si njeri, që vjen kur flemë e na zë frymën; të rëndët i madh.

çakthi:

çákthi ndajf. me ashpërsi të madhe; dhëmbë për dhëmbë: e priti çakthi.

çekth:

çékth,-i m. sh. -a(t) zool. cinxami, çerr.