Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakmash
çakmash:

çakmásh,-i m. sh. -ë(t) djathar, stopan.

Të ngjashme:
lamash:

lamásh,-e mb., edhe si em., bised. 1. i varfër, i vuajtur; lypës. 2. shar. rrugaç; keq. që kërkon të ushqehet në kurriz të të tjerëve; qelepirxhi.

çardash:

çárdash,-i m. sh. -e(t) valle popullore hungareze, në të cilën çiftet fillojnë të kërcejnë ngadalë dhe mbarojnë me rrotullime të shpejta; muzika e kësaj valleje.

çakmak:

çakmák,-u m. sh. -ë(t) mjet i vogël xhepi, me gaz, me benzinë a me alkool, për të ndezur cigaren: gur çakmaku.

çalash:

çalásh,-e mb., edhe si em., keq. i çalë.

çikash:

çíkash ndajf. çika-çika.