Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakllaz
çakllaz:

çaklláz,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. bar breshke, halmucë. 2. halë të lashtash.

Sinonime / Të përafërta:
halmucë
Të ngjashme:
tallaz:

talláz,-i m. sh. -e(t) 1. dallgë deti: bën tallaz ka det me dallgë. 2. fig. vrull i madh e i rrëmbyer: e mori me tallaz. 3. kryes. sh. valë të mëdha brenge a shqetësimi; vështirësi të mëdha: tallazet e jetës.

çakalloz:

çakallóz,-e mb., edhe si em., që bën si i marrë; kokëkrisur.

çakëlan:

çakëlán,-e mb., edhe si em., i rreckosur.

çakalloz:

çakallóz,-i m. folk. figurë e përrallave popullore, e përfytyruar si njeri i fortë e kokëkrisur, i cili fiton kundër divit a kuçedrës.

çakluar:

çaklúar (i, e) mb. që është çakluar.