Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakaçuke
çakaçuke:

çakaçúk/e,-ja f. sh. -e(t) 1. çoku i portës, trakullore; çakallja e mullirit. 2. bizë, me të cilën luajnë fëmijët.

Sinonime / Të përafërta:
trakullore
bizë