Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakërr
çakërr:

çakërr,-e mb., edhe si em., bised. 1. i vëngër; me sy të çelur a të larmë: me sy çakërr. 2. fig. që bën rrëmujë; i prapë: djalë çakërr.

Të ngjashme:
cakërr:

cákërr (i, e) mb. i kthjellët, i kulluar: ujë i cakërr.

cakërr:

cákërr ndajf. bised. 1. drejt; pingul; drejt e me hijeshi: ecën cakërr; dhi e zgjebur, bishtin cakërr (fig.) edhe i pavlerë, edhe fodull. 2. si mb. fig. i zbrazët, bosh; mendjelehtë: e ka kokën cakërr.

çikërr:

çík/ërr,-rra f. sh. -rra(t) 1. çikël; gjë shumë e vogël. 2. curril; çikërran: çikërr kroi; i shkonin lotët çikërr. 3. zool. xixëllonjë.

çikërr:

çík/ërr,-rri m. sh. -rra(t) zool. karkalec.

çakër:

çák/ër,-ra f. sh. -ra(t) çakël.