Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakëllimë
çakëllimë:

çakëllím/ë,-aI f. sh. -a(t) gurishtë.

çakëllimë:

çakëllím/ë,-aII f. sh. -a(t) zhurma “çak” që del nga një goditje e lehtë.

Të ngjashme:
çakëllim:

çakëllím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. çakëllimëII.

cokëllimë:

cokëllím/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma kur cokëllojmë dhëmbët.

krakëllimë:

krakëllím/ë,-a f. sh. -a(t) zë i çjerrë që nxjerr sorra etj.; / krismë e mbytur; kërcitje.

sokëllimë:

sokëllím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. thirrje me zë të lartë; britmë: sokëllimat e luftëtarëve. 2. tingull i fortë e i kumbueshëm; zhurmë me jehonë të fortë: sokëllima e bombave.