Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakëlan
çakëlan:

çakëlán,-e mb., edhe si em., i rreckosur.

Të ngjashme:
cukëlan:

cukëlán,-e mb., edhe si em. 1. që i ka rënë leshi a është rrjepur vende-vende: dash cukëlan. 2. i leckosur, zhelan.

çakllaz:

çaklláz,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. bar breshke, halmucë. 2. halë të lashtash.

pikëlan:

pikëlán,-e mb., edhe si em., që ka pikla në fytyrë; pikalosh: vajzë pikëlane.

qokëlan:

qokëlán,-e mb., edhe si em., që ngacmon të tjerët me fjalë.

çakëll:

çák/ëll,-lli m. 1. përmb. gurë të thyer në copa të vogla për të shtruar rrugët. 2. mur.