Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çakë
çakë:

çák/ë,-aI f. sh. -a(t) presa e vijës së ujit: çakat e arës.

çakë:

çák/ë,-aII f. sh. -a(t) këmborë e vogël.

Të ngjashme:
cakë:

cák/ë,-a f. sh. -a(t) trastë e vogël; qese: caka e bukës; një cakë miell.

çaki:

çakí,-a f. sh. -(të) brisk i vogël.

jakë:

ják/ë,-a f. sh. -a(t) 1. pjesë e ngushtë sipër palltos, këmishës etj., që rrethon qafën dhe është e hapur nga ana e përparme; qafëz e një veshjeje: jakë e gjerë (e ngushtë); me jakë të ngrirë me jakë të kollarisur. 2. kapuçi i gunës, llabane.

jakë:

jákë(ni) pasth. bised. ejani: jakëni këtu!; jakë ditë e bardhë!