Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çajtore
çajtore:

çajtór/e,-ja f. sh. -e(t) lokal ku njerëzit pinë çaj e hanë diçka.

Të ngjashme:
lajtore:

lajtór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. vend i posaçëm në mur të shtëpisë për të larë enët; sqoll; govatë e thellë porcelani etj., ku bie uji i çezmës. 2. ndërtesë e posaçme për t’u larë shumë njerëz; banjë: lajtorja e ushtarëve (e lojtarëve). 3. rrobalarëse. 4. lavatriçe; pajisje e posaçme për të larë sende a lëndë të ndryshme: lajtorja e kromit (e zhavorrit).

vajtore:

vajtór/e,-ja f. sh. -e(t) etnogr. grua që thirrej për të vajtuar një të vdekur.

çajore:

çajór/e,-ja f. sh. -e(t) filxhan i madh ose gotë për çaj.

çatore:

çatór/e,-ja f. sh. -e(t) rrobë e dhirtë.

baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.