Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çahje
çahje:

çáhje mb. që i ndahet tuli nga bërthama; kund. mishje: pjeshkë çahje.

Antonime:
mishje
Të ngjashme:
mahje:

máhj/e,-ja f. veprimi sipas foljeve.

çakje:

çákj/e,-a f. sh. -e(t) aftësia për të bërë një punë; fuqi; fig. guxim, trimëri: është i çakjes.

çarje:

çárj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. e çarë.

çapje:

çapj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

çapje:

çápj/e,-a f. sh. -e(t) përçapje.