Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çafkëtor
çafkëtor:

çafkëtór,-e mb., edhe si em., përk. i shkathët.

Të ngjashme:
çafkëlore:

çafkëlór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. zool. zog këngëtar me kaçul në kokë, laureshë. 2. pulë me kaçul.

ajkëtor:

ajkëtór,-i m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me miell, me ajkë qumështi e me gjalpë, e pjekur në tepsi.

çapëtor:

çapëtór,-i m. sh. -ë(t) prashitës me çapë; bujk.