Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çafkëlore
çafkëlore:

çafkëlór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. zool. zog këngëtar me kaçul në kokë, laureshë. 2. pulë me kaçul.

Sinonime / Të përafërta:
laureshë
Të ngjashme:
çafkëtor:

çafkëtór,-e mb., edhe si em., përk. i shkathët.

çikëlore:

çikëlór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. zool. xixëllonjë. 2. fig. grua mendjelehtë.

çafkore:

çafkór/e,-ja f. sh. -e(t) zool. çafkëlore, laureshë.