Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çafkëbardhë
çafkëbardhë:

çafkëbárdh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. shpend uji, me pendë të bardha dhe me sqep e qafë më të shkurtër se të çafkës.

Të ngjashme:
nafakëbardhë:

nafakëbárdhë mb., edhe si em., bised. fatbardhë.

qafëbardhë:

qafëbárdhë mb., edhe si em., me qafë të bardhë; me pendë a qime të bardha në qafë (për shpendë dhe kafshë).