Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çaçëroj
çaçëroj:

çaçër/ój kal., -ova, -uar e shqetësoj shumë dikë.

Të ngjashme:
çamëroj:

çamër/ój kal., -óva, -úar grimcoj, thërrmoj: e çamëroi bukën.

bakëroj:

bakër/ój kal., -óva, -úar 1. tek. vesh me një shtresë të hollë bakri me anë të elektrolizës. 2. fig. varfëroj krejt: e bakëroi shtëpinë.

çanësoj:

çanës/ój kal., -óva, -úar libr. përkufizoj. / pës. çanësóhet v. III.

çapëloj:

çapël/ój kal., -óva, -úar 1. e shqyej duke e tërhequr fort nga të dyja anët; hap fort: e çapëloi degën (mishin); e çapëloi gojën. 2. kapërcej me vrull: e çapëloi hendekun.

çemëroj:

çemër/ój kal., -óva, -úar shkarkoj nga një detyrë; kund. emëroj. / pës. çemëróhem.