Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës çaçë
çaçë:

çáç/ë,-a f. sh. -a(t) fëm. kokodash.

Sinonime / Të përafërta:
kokodash
Të ngjashme:
çaçkë:

çáçk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. çafkëII. 2. enë e vjetruar a e prishur. 3. maja a sheshi i kokës: i ra në çaçkë.

çakë:

çák/ë,-aI f. sh. -a(t) presa e vijës së ujit: çakat e arës.

çakë:

çák/ë,-aII f. sh. -a(t) këmborë e vogël.

çalë:

çál/ë,-aI f. veter. sëmundje ngjitëse, që i bën kafshët të çalojnë: çala e kuajve (e dhive).

çalë:

çál/ë,-aII f. sh. -a(t) rrudhë në rrobë.